top of page
Search
  • Writer's pictureIzokaitienė, Bartkevičienė ir partneriai

Ar teisingai galvojame, jog žodžiai „teisininkas“ ir „advokatas“ yra sinonimai? adv. Sabina Izokaitienė -LRT Radijas|Radijo byla

2024 m. vasario 27 d. advokatų kontoros "Izokaitienė, Bartkevičienė ir partneriai" partnerė Sabina Izokaitienė dalyvavo LRT radijo laidoje "Radijo byla". Tiesioginio radijo eterio metu advokatė kalbėjo apie tai, kad daugelis žmonių vis dar galvoja, jog žodžiai „teisininkas“ ir „advokatas“ yra sinonimai. Iš dalies tai tiesa. Visi advokatai yra teisininkai, visi advokato padėjėjai yra teisininkai, tačiau ne visi teisininkai ar, dar kitaip vadinami, juristai yra advokatai/advokato padėjėjai. Kas slepiasi už šių sąvokų ir kaip pasirinkti, kam patikėti savo problemos sprendimą?


Radijo laidoje taip pat kalbinta Kauno apylinkės teismo civilinių bylų teisėja Virginija Melienė. Teisėja kalbėjo apie santuokos nutraukimo bylas: kokie klausimai sprendžiami santuokos nutraukimo bylose, dėl kokių priežasčių santuokos nutraukimo bylos gali užsitęsti ilgus metus, kokio dydžio neturtinės žalos atlyginimas priteisiamas šios kategorijos bylose.


Savo įžvalgas pateikė ir teisininkė Ieva Pukelienė (UAB „Citus“) - kiekvienas žmogus nuosavybės teise gali įgyti norimus daiktus: perkame butą, automobilio stovėjimo vietą ar kitą nekilnojamąjį turtą, o nuosavybės teisės forma būna nurodyta sudarant pirkimo–pardavimo sutartį. Tai gali būti asmeninės ir bendroji jungtinė sutuoktinių nuosavybės. Dar egzistuoja šeimos ir jungtinė dalinė nuosvybė. Kaip susigaudyti šioje nuosavybės formos teisinių terminų gausybėje?


Pokalbio klausykitės LRT radiotekoje (laidos vedėjas - Artūras Matusas):




bottom of page